En pige der skriver et blogindlaeg

Hvordan du kommer i gang med din blog

En blog kan være behjælpelig til fx at kommunikere og dele indhold med dine kunder, men hvordan kommer du i gang? Det er faktisk meget nemt at komme i gang med din egen blog.

Der findes flere platforme, hvor du kan komme i gang med din blog, fx WordPress og Blogger. De er begge nemme at sætte op, og de giver begge mulighed for at dele på sociale medier. Blogger har nogle skabeloner, som du kan tilpasse til en vis grad, men de vil stadig ligne mange af de andre blogs, der er lavet på Blogger. WordPress giver flere muligheder for selv at tilpasse dine skabeloner, så din platform ligner mere en hjemmeside end en blog.

En piger der laeser en blog

Når du har valgt en platform, er det tid til at investere nogle penge i bloggen. Du skal købe dit domænenavn, der er den url adresse din blog vil blive fundet på (fx www.dinblog.dk). Et domænenavn er ikke dyrt, det koster mindre end 75 kr. om året. Derudover skal du have en hosting løsning til blog. Der findes mange webhoteller, der kan hoste din blog, fx Unoeuro og Squarespace. Priserne for hosting variere meget, men hvis det bare er til en blog, behøver du ikke spendere de store beløb på. Typisk vil du kunne finde hosting til 40-75 kr. om måneden.

Når du har fået købt dit domænenavn og valgt hosting løsning, så skal du bare have installeret din platform. Jeg bruger selv WordPress som platform. Her har jeg købt et design tema på nettet, men WordPress tilbyder også mange gratis designs, du kan vælge i mellem.

7 tips til at få succes med din blog

Her er en 10 punkts guide til, hvordan din blog kan blive en succes.

1: Spred ordet – Del indholdet på din blog på sociale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn. Ordsproget ”Hvis du bygger det, vil de komme” virker ikke rigtig i en verden, hvor der findes 8 milliarder hjemmesider. Lad folk vide, hvor de kan finde dig. Inkluder din blogs URL på alle sociale platforme, din digitale signatur, visitkort, når du kommenterer på andre blogs etc.

Unge-der-bruger-sociale-medier

2: Publicer ofte nye indlæg – Publicer konsistent nyt indhold på bloggen. Vælg fx en fast dag om ugen (eller flere), hvor du lægger nye indlæg op. Du kan integrere din blog med Google Analytics, hvor du fx kan se, hvilke dage der er mest trafik på din blog. Så kan du planlægge, hvornår du lægger nye indlæg op efter det. Når du får flere følgere på din blog, vil de forvente at se nyt indhold de dage, hvor de plejer. Selv hvis du kun kan blogge 1 eller 2 gange om måneden, så sørg for at gøre det på de samme dage.

3: Vælg emner du interesserer dig for – Du skriver bedre, når det er noget, du virkelig interesserer dig for, og ved noget om.

4: Find inspiration til blog emner – Tjek Twitter, aviser, magasiner osv. For at finde ideer til relevante mener eller eksempler, du kan tage med i din blog.

5: Installer SEO Blogger – Med SEO Blogger kan du indtaste et ord, og så vil den generere de mest populære ord, der er relateret til det ord.

6: Læs kommentarer – Læs kommentarer og spørgsmål på e-mail, sociale medier og direkte i bloggens kommentarfelt. Sørg for at besvare brugernes spørgsmål og kommentarer.

7: Videoer – Skriv små tips eller optag korte ”How To” videoer, upload dem til Youtube og indlejre dem i dine blogindlæg. Du kan også linke dine brugere over til en anden blog eller hjemmeside, der har relateret indhold, og som du tror dine brugere vil finde interessant. Det er en god måde at komme ind i blogging fællesskabet på ved at promovere andres blogs.