Man optager video til sin hjemmeside

Hvad er forskellen mellem video og tekst på din hjemmeside?

Om det er Youtube, Vine, Vimeo eller integreret indhold, så er videoformatet hurtigt blevet en del af de mest effektive måder at tale til modtagere på. Ifølge et nyere studie af Usurv så er video en effektiv måde til at få besøgende til din hjemmeside, til at dele indhold om din virksomhed og til at interagere med din virksomhed. Forbrugere er 39% mere tilbøjelige til at dele indhold, hvis det er givet til dem via video, 36% er mere tilbøjelige til at kommentere, og 56% er mere tilbøjelige til at give videoen et ”like”.

Men, det er ikke tid til at begrave tryk endnu. At se en video og læse noget trykt materiale kræver vidt forskellige kognitive funktioner, og det er vigtigt for virksomheder at forstå forskellene mellem video og tryk, før der træffes en beslutning om brugen af video i stedet for brugen af trykt materiale.

Tal lyver ikke

Internetbrugere elsker video. Den gennemsnitlige bruger ser cirka 206 videoer om måneden. Ved at se på tallene så er det uden tvivl videoindhold, som er mere vindende end tekst. Dog, ved at bruge noget basispsykologi kan vi segmentere resultaterne yderligere og samtidig beskrive betingelserne, som driver dine besøgende til at foretrække tekst fremfor video.

Forskellige typer af kognitive opgaver

Video behandles hurtigere end tekst hos mennesker. Tænk på det tunge løft som dit kognitive system foretager, hver gang du læser en artikel i forhold til, når du ser en video! Mennesker er permanent tilsluttet til at undgå kognitive krævende opgaver, så derfor er der denne tendens til dovenskab. Denne tendens vil invitere os til at vælge information, som er nemt for os at behandle fremfor information, som kræver en større indsats.

At læse artikler og at se videoer optager to forskellige hjerneprocesser. Når vi læser, så kræver processen, at vi er aktivt involveret. Hjernen får en bedre træning, når du læser, fremfor når du ser en video, og læseprocessen kræver mere opmærksomhed over længere tid samt et dybere kognitiv engagement.

Læsning er aktivt. Når vi læser en artikel, så ser vi ikke kun ordene foran os. Vi skaber tanker om indholdet, hvilket aktiverer vores mentale strukturer. Læsning kræver en produktion af en indre stemme, som ringer op til vores opmærksomhed. Dette betyder, at dybdegående læsning ikke er en automatisk proces, men opstår i stedet, når vi aktivt optager, hvad vi læser.

Optager video til hjemmeside

Lav en plan over din kernemaalgruppe

Hvis du vil have, at de skal elske dit indhold, så send dem en video

Videoer er bedre til at forføre. Når vi læser noget, hvor vi aktivt behandler den information, vi får givet, så arbejder vores kognitive processorer på højtryk. Men når vi læser, så handler det alt sammen om at tænke. Video er bedre til at få os til at føle.

Når vi ser en video, bliver vi en del af den, og vi skaber en empatisk relation med skærmen. Hvis du vil have dine besøgende til at forelske sig i dit indhold, så giver det mening at give indholdet gennem en video. Dette skyldes, at det er meget nemmere for os at blive følelsesmæssig investeret og fanget af noget i en video fremfor noget, som vi har læst i en artikel.

Produktet betyder noget

Et altafgørende spørgsmål, som virksomheder skal stille sig selv, før de beslutter, om de skal sende deres content ud via video eller tekst, er: hvad er produktet, som vi tilbyder?

Undersøgelser viser, at besøgende på hjemmesider skal træffe en vigtig beslutning. Det kan være omhandlende køb af forsikring eller andre finansielle produkter. For eksempel er deres mere rationelle og detaljeorienteret tilstande aktiveret, og de vil føle, at de har kontrollen, når det omhandler finansielle produkter. I dette tilfælde vil tekstmateriale fra virksomheder give et bedre udfald end video.

Skriver tekst til sin hjemmeside

Men når konsekvensen af de besøgendes interaktioner ikke længere er så meningsfuld, så vil video blive foretrukket meget oftere som interaktionsform.

Besøgende har en tendens til at se video i sin helhed som mere engagerende, da det kræver færre kognitive udfordringer, og mennesker er klædt på til at undgå tungt arbejde og samtidig tilgodese kognitiv afslapning. Derfor er video en mere populær metode at levere information på.

Men video er ikke skudsikker. Der er flere faktorer, som spiller ind, når besøgende vælger platformen/mediet til deres indhold. Det er blandt andet deres sindstilstand, og den type af produkt eller service der bliver søgt efter sammen med deres personligt. Disse faktorer arbejder alle sammen ubevidst mod at påvirke den besøgendes beslutningstagningsproces gennem hans/hendes interaktion med hjemmesiden. Det vil drive ham/hende til at foretrække et medie, der tjener han/hendes nuværende behov.

Overvej faktorerne når det skal besluttes, hvilket format dit content skal markedsføres ud på til dine besøgende og forbrugere i forhold til at få de bedste resultater